Carbon 20
English English
 
 
 
 

Klimaværktøjer

Carbon 20 anbefaler følgende værktøjer til det virksomhedsrettede klimaarbejde.

Carbon 20 pjecer

Sådan bliver din transport grøn

Carbon 20 har lavet en folder med en række gode råd til, hvordan virksomheder kan gøre deres transport mere klimavenlig og dermed spare både penge og CO2. Download folderen "Sådan bliver din transport grøn". Find folderen i printversion her.

Klimaberegnere

Klimakompasset

Klimakompasset er et redskab til udarbejdelse af klimastrategier til opnåelse af konkrete reduktioner/besparelser i virksomhederne.
Med Klimakompasset kan du:

  • Få relevante informationer om klima- og energiforhold
  • Beregne din virksomheds CO2-udledning med CO2-beregneren
  • Udarbejde en klimastrategi - trin for trin
  • Opnå konkrete reduktioner og besparelser

Her finder du Klimakompasset


Klimabevidst.dk

Klimabevidst.dk er udviklet til at hjælpe virksomheder, der ønsker at komme i gang med klimaarbejdet, men som savner viden omkring hvilke initiativer der findes, hvilken effekt de enkelte tiltag har, og hvordan de kommer i gang.

Klimabevidst.dk er bygget op omkring 12 kategorier, som hver repræsenterer forskellige indsatsområder indenfor klimaarbejdet. Kategorierne dækker samlet over et stort udvalg af forskellige guides, som hver behandler et klimavenligt tiltag.

Alle guides er skrevet i et let forståeligt sprog og kræver ingen forhåndsviden, så alle kan komme i gang med klimaarbejdet.

Her finder du klimabevidst.dk


Green21

Green21 har udviklet en digital værktøjskasse med 10 redskaber, der hjælper virksomhederne til at fremme deres frivillige miljøindsats på en nem og overskuelig måde til gavn for virksomhedens drift, produktudvikling eller kommunikation med omverdenen.

Værktøjerne omhandler blandt andet områder som leverandørstyring, miljømærkning, totalomkostningsberegning og miljøkommunikation.

Værktøjerne er nemme at bruge og kan tilpasses den enkelte virksomheds behov.

Her finder du Green21

Yderligere informationer og nyheder omkring portalens værktøjer og workshops kan findes her.


Energiguiden

Energiguiden kan bruges som hjælp og inspiration i det daglige, hvad enten du har stor erfaring eller først lige er gået i gang med energirigtig drift og kan bruges til løsning af konkrete problemer og nye tiltag.

Guiden indeholder vejledning til handlingsplaner og tjeklister til at komme i gang, samt gode råd til dig, som driftsansvarlig eller medarbejder, der gerne vil bruge din faglige viden til at handle energirigtigt.

Guiden gennemgår de forskellige områder i en bygning , hvor du selv kan gøre noget for at opnå energibesparelser, og hvordan energirigtig drift kan organiseres overordnet i en virksomhed med flere bygninger.

Her finder du Energiguiden

 

Energiledelsessystem

Energistyrelsen har i samarbejde med Dansk Standard lavet en Energiledelse Light, som er en vejledning i, hvorledes energiledelsesstandarden DS/EN16001 eller dele heraf kan indføres i mindre virksomheder.
I ”Energiledelse Light” er der mange gode eksempler på, hvor der kan spares på energien, disse vil kunne anvendes af mange virksomheder til inspiration.

Gå direkte til Energiledelse Light


 

Deltagende partnere

Se alle partnere

Deltagende virksomheder

Se alle virksomheder
 

Projektet er støttet af:

Gate 21 | Vognporten 2 | DK -2620 Albertslund | Telefon: 4368 3400 | carbon20@gate21.dk | LIFE09 ENV/DK/000366