Carbon 20
English English
 
 
 
 

SOHO Kontorhotel

Soho Kontorhotel med i alt 7.000 kvm. kontorlandskab i Kødbyen på Vesterbro i København blev i vinter gennemgået af en energiteknolog, som opfølgning på den indledende energiscreening i Cabon20-projektet. Gennemgangen har sikret virksomheden store besparelser her og nu.

Alene på ventilation løber besparelsen op i knap 200.000 kr. årligt. Den mest markante besparelse er opnået på ventilationen, hvor en bedre styring samt tænd/sluk funktion af anlægget i ydertimer og weekender giver samlede besparelser på varme- og elregningen på knap 200.000 kr. årligt.


Billedtekst: Tom Lindquist, Christian Wad og Thøger Pørtner bag skranken i Soho Kontorhotel, der har sparet mange penge på at være med i Carbon20-samarbejdet.

"Da vi meldte os ind i Carbon 20-samarbejdet, sagde vi samtidig ja til at investere i at få optimeret vores energiforbrug. Problemet for os, og sikkert de fleste andre virksomheder, er imidlertid at det ikke sådan lige er til selv at få styr på, og overblik over, hvor man skal investere, for at spare på energien," fortæller Christian Wad, medejer af Soho.

Energirådgivning der fører til handling
Derfor var Christian Wad godt tilfreds med, at samarbejdet med Grønne Erhverv gav mulighed for en kontakt til et el-installationsfirma, Høyrup & Clemmensen A/S, der har specialiseret sig i denne type opgaver. .

"Vi omsætter energirådgivning til handling. For os er det en forretning. Vi udarbejder ikke bare endnu en rapport, men giver kunden et bindende tilbud, der beskriver, hvad det koster at investere i energioptimering, og hvor det bedst betaler sig at begynde," fortæller firmaets adm. dir. Tom Lindquist.

"Jeg så på Soho Kontorhotel med friske øjne," fortæller energiteknolog Thøger Pørtner fra Høyrup & Clemmensen.

Energirådgiveren har gået hele virksomhedens energiforbrug systematisk igennem.

"Her fyldte den manglende styring af ventilationsanlægget godt op i det samlede billede. Men der var også en hel række andre områder, hvor vi er i gang eller skal i gang med at optimere."

Synlige energibesparelser er selvforstærkende
Christian Wad giver Thøger Pørtner ret i hans observationer.

"Intelligent styring og fokus er kodeord, når man skal opnå resultater på varme- og elregningen. Vi arbejder i øjeblikket på at finde frem til den bedste måde at synliggøre udviklingen i forbruget på, men også på at finde en "gulerod" til at inspirere lejerne med i deres adfærd."

"Visualisering af udviklingen i energiforbruget alene kan betyde ekstra 5-10 procents besparelse. Når brugerne kan se effekten af at benytte energi med omtanke, har det en selvforstærkende effekt," slutter Thøger Pørtner.

Se flere Carbon 20 cases


 

Deltagende partnere

Se alle partnere

Deltagende virksomheder

Se alle virksomheder
 

Projektet er støttet af:

Gate 21 | Vognporten 2 | DK -2620 Albertslund | Telefon: 4368 3400 | carbon20@gate21.dk | LIFE09 ENV/DK/000366