Carbon 20
English English
 
 
 
 

Interxion

Datacenteret Interxion er en af de 16 virksomheder fra Ballerup Kommune, der er med i Carbon 20 projektet

Interxions kerneydelse er at drive et operatør neutralt datacenter af høj kvalitet. Virksomheden markedsfører sig bl.a. på at levere maksimal sikkerhed, sikker strømforsyning og optimal energieffektivitet.

Strømforbrug til serverkøling er betydeligt nedbragt
I datacentret hænger forbruget af strøm tæt sammen med antallet af servere, der hostes. Jo flere servere, jo højere strømforbrug. Men der, hvor Interxion selv kan gøre en forskel, er ved at reducere det energiforbrug, der ligger ud over servernes direkte strømforbrug.

Dette forbrug udgøres hovedsageligt af strøm til køling af serverne og en mindre del til drift af bygningen. Interxion har allerede gjort en del for at nedbringe denne del af energiforbruget.

"Vi har bl.a. reorganiseret hele infrastrukturen på serverkølingen og delvis omlagt til frikøling, hvilket betyder, at vi bruger luften udefra til at køle med, når det ikke er for varmt," fortæller driftschef Morten Tidemand, og fortsætter

"Vi har desuden hævet temperaturen i selve serverne, så de ikke køles mere end højst nødvendigt selvfølgelig uden at gå på kompromis med driftsikkerheden. Herudover har vi konverteret fra brug af gas til fjernvarme ved opvarmning af lokaler. På baggrund af disse tiltag har vi samlet set sparet 716 ton C02 om året."


Direktør i Interxion Peder Bank til venstre og driftschef Morten Tindemand til højre (Foto: Interxion)

Første virksomhed i Ballerup, der vil bruge grundvandskøl
Interxion har flere energiprojekter på tegnebrættet. De har netop fået tilladelse til at etablere en prøveboring til et grundvandskøleanlæg på matriklen. Hvis prøveboringen bliver en succes, og de får tilladelse til at etablere et egentlig grundvandskøleanlæg, kan den kompressorkøling, som de kører med om sommeren, afskaffes. Det vil give en reduktion på 123 tons CO2 om året.

"Og sådan vil vi hele tiden forsøge at blive bedre til det, vi gør. Vi bliver ved med at optimere på energien og finde løsninger på de udfordringer, vi møder," slutter administrerende direktør Peder Bank.
Læs mere om Interxion her

Se flere Carbon 20 cases


 

Deltagende partnere

Se alle partnere

Deltagende virksomheder

Se alle virksomheder
 

Projektet er støttet af:

Gate 21 | Vognporten 2 | DK -2620 Albertslund | Telefon: 4368 3400 | carbon20@gate21.dk | LIFE09 ENV/DK/000366