Carbon 20
English English
 
 
 
 

DataFlight

En server-omlægning - og en generelt skærpet miljøbevidsthed blandt medarbejderne - har bidraget til, at DataFlight i Blovstrød allerede lever op til Carbon 20-projektets krav om CO2-reduktion


Pia Mai, miljøchef i Canon Danmark, underviser senior program manager hos DataFlight, Jesper Andersen, i, hvordan man orienterer sig i virksomhedens miljøhåndbog.

Det er bestillinger på håndholdt maskinel til stewardessers håndtering af kreditkort ombord på fly, der fylder ordrebøgerne hos virksomheden DataFlight i Blovstrød, som har 13 medarbejdere.

Men nede på landjorden hos senior program manager Jesper Andersen, fylder en voksende CO2-bevisthed også en pæn del af arbejdet.
Som datterselskab til Canon Europe er DataFlight underlagt Canons globale miljøcertificering, der medfører dokumentation af miljøbelastningen forbundet med alle arbejdsgange og processer.

Miljøchef i Canon Danmark, Pia Mai, kommer jævnligt forbi DataFlight, hvor hun underviser medarbejderne i, hvordan man orienterer sig i virksomhedens miljøhåndbog. Undervisningen foregår ved skrivebordet og kaldes ”en til en samtaler”

Store besparelser
Ifølge Pia Mai har Data Flight allerede dokumenteret en reduktion på 28 procent.

Den største gevinst er hentet ved en såkaldt virtualisering af serverrummet. Det vil sige, at fysiske servere lokalt på en virksomhed omlægges til færre, men større værtsservere.

Det aldrende airconditionanlæg står til at blive omlagt til et nyt og mere energivenligt af slagsen, og så er målet i år - helt banalt - at gøre medarbejderne mere bevidste om, at de skal slukke efter sig.

Medarbejdernes indsats er central
Medarbejdernes "awareness" i forhold til virksomhedens miljøbelastning er afgørende for Canon. Udover skrivebordssamtalerne deltager Pia Mai derfor også regelmæssigt i personalemøder med nyt fra miljøområdet for at skærpe medarbejdernes opmærksomhed på emnet.

"Vi gør det blandt andet for at holde folk fokuseret på, at vi arbejder bevidst med det her. Det skal blandt andet sikre, at vores produkter ikke indeholder skadelige kemikalier, hvorfor vi også stiller høje krav til vores underleverandører," siger Pia Mai.

 

Se flere Carbon 20 cases


 

Deltagende partnere

Se alle partnere

Deltagende virksomheder

Se alle virksomheder
 

Projektet er støttet af:

Gate 21 | Vognporten 2 | DK -2620 Albertslund | Telefon: 4368 3400 | carbon20@gate21.dk | LIFE09 ENV/DK/000366